E-MED TOUCH PMU

Permanente make-up

WAT IS PERMANENTE MAKE-UP?

Iedereen ziet er graag op elk moment van de dag stralend uit. Tegenwoordig mag dat niet te veel van onze tijd innemen, want die hebben we meestal niet. Met Permanente Make-up blijft alles altijd perfect op z’n plaats én bent u zo klaar, waar u ook naartoe gaat. Geen tijd te verspillen met bijtekenen van wenkbrauwen, het aanbrengen van een eyeliner of lipcontour. U krijgt steeds die perfecte, verzorgde uitstraling waarnaar u zo verlangt!
Permanente make up wordt ook wel micropigmentatie, cosmetische/esthetische tatoeage of dermografie genoemd. Het is een verfijnde tatoeagetechniek waarbij er veilige, huidvriendelijke hoge-kwaliteitspigmenten op basis van mineralen onder de epidermis (= de bovenste huidlaag) aangebracht worden. Het doel van permanente make up is ‘het esthetische aspect verbeteren’, waarbij het welzijn van de klant centraal staat.
Professioneel uitgevoerde permanente make-up resulteert in een natuurlijke en langdurige verfijning van ogen, wenkbrauwen en lippen zonder iets aan de anatomie van de persoon te veranderen. De nadruk wordt gelegd op uw gelaatstrekken zodat uw gelaatsuitdrukking subtiel wordt geoptimaliseerd. Het resultaat is make-up die perfect blijft voor lange tijd.
Kwaliteit gaat boven alles, waarbij ervaring en inzicht van het grootste belang zijn. Voor je gelaat kies je toch alleen het beste!


VOOR WIE IS PMU GESCHIKT?

 • Voor iedereen (jongere of rijpere huid) die er van ‘s morgens tot ‘s avonds perfect wenst uit te zien: geen stress, geen gedoe, geen tijdverspilling!
 • Voor iedereen met een actieve levensstijl die een perfect tijdbesparend alternatief zoekt voor gewone make-up (drukbezette mama’s, zakenlui, mensen die houden van reizen, zwemmen of andere sporten).
 • Voor iedereen die de kunst niet beheerst om zichzelf te maquilleren zoals het hoort.
 • Voor iedereen die heel vaak uitgelopen eyeliner, uitgelopen wenkbrauwpoeder of vervaagde lippenstift ontdekt bij regen, in het zwembad, onder de douche, bij hevige transpiratie, in de sauna, bij een hartelijke lachbui, bij het sporten, na een lange werkdag, tijdens een feestje, enzovoort.
 • Voor iedereen die schoonheidsfoutjes wil wegwerken zoals: vermoeide ogen, te smalle of te lichte lippen, een vage of ongelijke lipcontour, te fijne of te lichte wenkbrauwen, te kleine of te grote ogen, enzovoort.
 • Voor mensen die contactlenzen of een bril dragen en zich daardoor moeilijk kunnen maquilleren.
 • Voor mensen met artritis of andere fysieke belemmeringen, waardoor ze zelf moeilijk make-up kunnen aanbrengen.
 • Voor iedereen die een zware chemokuur moet ondergaan (kom minstens 3 à 4 weken vooraf) of al een tijdje geleden heeft ondergaan (om het effect van de haaruitval te beperken aan wenkbrauwen en ogen).
 • Huidirritaties, gevoelige ogen of allergieën door gebruik van klassieke cosmetica zijn daarenboven voorgoed verleden tijd.
 • Voor vrouwen én mannen!
 • Tijdens het intakegesprek zal er een medische vragenlijst besproken worden en wordt er nagegaan of u in aanmerking komt voor PMU.

Waarom kiezen voor E-med?

 • Ervaring: het E-med team voert dagelijks meerdere behandelingen van Permanente Make-up uit, waardoor de ervaring voor een hoge kwaliteit zorgt. Niet in bijberoep, niet één keer per maand, wél 20 tot 40 E-med klanten per week.
 • Het E-med Team hanteert een bijzondere efficiënte en betrouwbare methodiek bij het plaatsen van permanente make-up.
 • De behandeling wordt met de grootste zorg en nauwkeurigheid afgewerkt.
 • Uw comfort en resultaat staat bij ons voorop. Wij streven steeds naar een behandeling die zo efficiënt en pijnloos mogelijk verloopt.
 • Less is more: subtiele, stijlvolle Permanente Make-up doet je meer stralen dan een overdreven gemaquilleerde look (denk bv. aan die donkere lipcontour van de jaren ’80). E-med zal altijd, in overeenstemming met de klant, een look creëren waarbij de klant op haar best oogt.

bij e-med: HOE verloopt de pmu-behandeling?

E-med werkt volledig volgens de wettelijke voorschriften en binnen de geldende verzekeringsnormen. Onze techniek is een volkomen veilige methode, dat sinds jaren gebruikt wordt door plastische chirurgen en dermatologen in de VS. Er wordt uitsluitend met betrouwbaar, innovatief én professioneel materiaal gewerkt, dat vrijwel gevoelloos wordt afgesteld. Door middel van een flinterdunne naald worden er huidvriendelijke FDA- en CE-gekeurde pigmenten in de huid aangebracht. Er wordt een verzachtende zalf aangebracht, wat mogelijke pijn bijna volledig wegneemt. Het is ons doel om elk ongemak voor u te vermijden.
Voor we van start gaan luisteren we naar uw verwachtingen en geven we ons advies, aangepast aan uw persoonlijke gezichtsvorm. Wij streven naar 100% tevredenheid en dit op lange termijn.

De behandeling PMU duurt ongeveer 1 à 1,5 uur, inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie. Uiteraard is de duur afhankelijk van de gekozen zone.

VOOR
 • Allereerst overloopt E-med tijdens een in-take-gesprek een medische vragenlijst waar er een toestemmingsformulier ingevuld en ondertekend wordt. Nadien worden de nazorginstructies en eventuele risico’s besproken.
 • De morfologie van uw gezicht wordt bestudeerd, waarna de wensen en opties die bij uw gelaat passen, besproken worden (kleur, vorm, stijl en afwerking).
 • Met een afwasbaar potlood wordt de zone voorgetekend om een duidelijk beeld te geven van het eindresultaat. De behandeling wordt pas opgestart nadat u tevreden bent en akkoord gaat.
 • Kleur kiezen en mengen (rekening houdend met huid- en haartype)
 • Voorbereiding van de huid: na de reiniging wordt een verzachtende crème op de huid aangebracht om de behandeling zo comfortabel en pijnloos mogelijk te maken.
 • Voorbereiding van de werkpost: hygiëne en steriliteit zijn prioritair bij onze behandelingen. Hygiëneontsmetting van het materiaal, plastic folie tegen kruisbesmetting, huiddesinfectie, zuivere handschoenen, gebruik van éénmalige, steriele naalden, wegwerp van gebruikte naalden in naaldcontainer.
TIJDENS
 • Met het micropigmentatietoestel wordt het kleurpigment een aantal keer zachtjes in de huid gebracht totdat er voldoende pigment aanwezig is.
 • Wondhelende zalf wordt aangebracht.
NA
 • Schriftelijke nazorginstructies: om ervoor te zorgen dat uw permanente make-up optimaal zal blijven heeft uw E-med specialiste een overzicht voor u samengesteld met de richtlijnen voor de nazorg.
 • Herstel: na 3 à 10 dagen ziet de huid er genezen uit, maar de huidcellen dienen zich nog te herstellen en de kleurintensiteit kan tijdens de volgende 3 weken nog wat afnemen.
 • 3 maanden garantie: binnen deze periode (afspraak voor bijwerking wordt al vastgelegd) worden de vorm en de kleur gratis bijgewerkt en accenten gelegd qua intensiteit.
 • Na ongeveer 1 jaar of langer wordt een bijwerking aanbevolen mede afhankelijk van uw huidtype en leefstijl.

Toepassingen

OGEN

De ogen zijn de vensters van de ziel. Perfect opgemaakte ogen lichten je blik op en doen je stralen. In de moderne cosmetica zijn wimperlijntjes, bredere eyeliner en/of mascara niet meer weg te denken. Onopgemaakte of slecht opgemaakte ogen doen afbreuk op je fierheid: je toont geen expressie en lijkt sneller moe, bleek of ziek.

Met E-med Permanente make-up kunnen wij je ogen het hele jaar door laten schitteren. Het hele aangezicht krijgt immers een frisse, sexy look wanneer je je ogen verfraait. Je kan kiezen voor een subtiele, gesofisticeerde blik dmv een fijne accent-wimperlijn waardoor te weinig of te bleke wimpers voller lijken. Of je kan je ogen liftend en optisch in de juiste verhouding brengen met behulp van een bredere eyeliner. Kortom: samen bepalen wij de juiste vorm, dikte én kleur van uw eyeliner, zodat uw totale gelaat herleeft! Geen zorgen meer over te kleine, hangende of te grote ogen, uitgelopen eyeliner tijdens sport en ontspanning, enzovoort.

LIPPEN

Onze lippen zijn een stuk belangrijker voor ons dan wij denken: eten, drinken, zoenen, praten, … Vaak slaan we de lippen het snelst over in ons dagelijks verzorging- en make-uppatroon, waardoor je een stuk ouder lijkt. Tóch kunnen enkele accenten aan de lippen het gelaat enorm verfrissen. Hoe vaak zie je mensen met te vale of asymmetrische lippen, waarvan de lipcontour bijna onzichtbaar is, het felbegeerde cupidoboogje niet opvalt of gekarteld is? E-med PMU biedt hiervoor dé oplossing.

Vaak denken mensen aan donkerbruine of zwarte lipcontouren, wanneer ze horen over PMU aan de lippen. Dit is uiteraard helemaal NOT DONE. Wij verkiezen steevast een aanpak waarbij de klant op een subtiele, prachtige manier de gewenste toepassing heeft ondergaan. De kleur kan dus variëren van héél naturel naar pittig en frivool.

Het corrigeren van lippen (lipcontouren of lipliner) zorgt ervoor dat de vorm op een natuurlijke manier weer symmetrisch wordt, het cupidoboogje verfijnder naar voren komt én de scheiding van de lippen en haar omringende huid duidelijker lijkt. Ook te smalle lippen kunnen lichtjes vergroot worden. Deze lipcontouren kunnen eventueel een schaduweffect krijgen om de lippen heel natuurlijk, smooth en sexy te laten ogen. De derde optie omvat de full lips, waardoor te vage, bleke lippen steeds een mooie kleur vertonen zonder constant naar lipstick te moeten grijpen.

permanente make-up lippen

WENKBRAUWEN

Iedereen heeft recht op prachtige wenkbrauwen. Ze maken of kraken je hele uitstraling. Het opwaarderen van de wenkbrauwen geeft een ontspannen, jeugdige dimensie aan het gelaat. De PMU van E-med beoogt een doelgerichte plaatsing van enkele accenten of zelfs een volledige reconstructie van de wenkbrauwen via verschillende technieken (schaduwen – 3D Hairstrokes). Volgende vrouwen én mannen zouden veel baat hebben bij PMU aan de wenkbrauwen:

 • een dunne of onregelmatige haargroei van de wenkbrauwen
 • plaatselijk of volledig haarverlies: alopecia in de wenkbrauwen, overmatig of onkundig epileren
 • asymmetrische wenkbrauwen of weinig esthetische vorm
 • een litteken in de wenkbrauwen
 • correctie van slecht geplaatste permanente make-up

Met aandacht voor de natuurlijke glooiing tekenen we met potlood de contouren van je wenkbrauw uit. We creëren op die manier een liftend effect, rekening houdend met uw gelaatsvorm én de esthetische aspecten. Nooit nog vormloze, te smalle of te brede wenkbrauwen!

E-med maakt gebruik van de revolutionaire 3D-hairstroke of Microblading techniek waarbij de juiste pigmentkleur wordt gehanteerd. Het is dé nieuwste techniek waarbij ultrafijne imitatiehaartjes op een natuurlijke manier worden gepigmenteerd tussen de bestaande haartjes. Onmiddellijk ontdek je een verbluffend 3-dimensioneel resultaat! In sommige gevallen wordt een schaduweffect toegepast zodat er een hele reconstructie plaatsvindt. Voor een duurzaam effect is een 1 tot 3-jaarlijkse opfrisbeurt nodig, tegen speciale tarieven. Bij een vette of rijpere huid kan de touch-up sneller nodig zijn.

permanente make-up wenkbrauwen


voorzorgsmaatregelen

 • Geen alcohol en drugs 24 uur voorafgaand aan de behandeling.
 • Geen contactlenzen dragen wanneer u eyeliner wenst.
 • Geen cafeïne (koffie, thee, cola, Red Bull of andere energydrinks) voor de behandeling.
 • Geen zon/zonnebankkuur kort voor de behandeling. Een zongebruinde huid wordt niet behandeld. Plan je Permanente Make-up afspraak niet in vlak voor of na je vakantie.
 • Geen bloedverdunnende medicijnen of aspirine nemen 24 uur voorafgaand aan de behandeling (in overleg met uw arts)
 • 1 of 2 eenheden Paracetamol mogen eventueel vlak voor de behandeling ingenomen worden.
 • Geen Corticosteroïdencrème of -zalf voorafgaand aan de pigmentatie.
 • Gevoelige huid? Haal op doktersvoorschrift een tube Emla zalf en breng 60 minuten voor aanvang van de afspraak een dikke laag aan op de zone.
 • Behandeling lippen? Hydrateer gedurende een tweetal weken de lippen, zodat de pigmentatie vlotter en duurzaam kan verlopen. Indien u gevoelig bent aan koortsblaasjes, kan u best bij de apotheek preventieve medicatie halen om 100% zeker te zijn dat er geen koortsblaasjes actief zullen worden.
 • Na botox in het voorhoofd/gebied van de wenkbrauwen: wacht 3 weken
 • Na een ooglidcorrectie: wacht 3 maanden
 • Vóór een chemokuur: kom minstens 3 à 4 weken vooraf
 • Na een chemokuur: op doktersadvies.

veelgestelde vragen

Is PMU wel veilig? Is het hygiënisch?

De behandeling permanente make up wordt uiterst veilig en in hygiënische omstandigheden uitgevoerd, met het meest recente en professionele apparaat op de markt. Wij werken volgens de hygiënische normen, opgelegd door FOD Volksgezondheid. De behandeling verloopt met éénmalige, steriele naalden en huidvriendelijke pigmenten die voor de strenge Europese wetgeving CE-, en FDA-goedgekeurd zijn.

Doet de behandeling pijn?

Nee. Permanente make-up is niet helemaal gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Dankzij de nieuwste computergestuurde apparatuur waar uw E-med specialist mee werkt (in combinatie met efficiënte verzachtende crème) kunnen de onaangename prikkels tot een sterk minimum beperkt worden. Uiteraard is ieders pijngrens persoonlijk en verdraag je misschien minder wanneer je moe, ongesteld of gewoon gestresseerd bent. Vaak krijgen we van klanten de reactie dat ze gewoon wat kriebelingen voelen.

Garantie PMU

Op de behandeling die u bij E-med ondergaat, krijgt u garantie.
Indien u bij een andere PMU-artiest een behandeling heeft ondergaan en bij E-med een nabehandeling of correctie wilt laten uitvoeren, wordt geen garantie verleend op het resultaat. We weten immers niet hoe de pigmenten die de vorige behandelaar heeft gebruikt, reageren.

Waarom is het resultaat niet bij iedereen hetzelfde?

Elke huid reageert anders op een PMU-behandeling en het pigment. Vlak na de behandeling ligt er nog pigment op de huid, wat resulteert in een donkerder en voller effect.
Deze kleur wordt in de weken na de behandeling tot 40% lichter. Dit verschilt echter van persoon tot persoon.
Verschillende factoren hebben een invloed op het niet goed opnemen van pigment in de huid, oa verkeerde nazorg, medicijn gebruik, huidtype, zonnen & roken.

Waarom mannen ook meer en meer voor permanente make up kiezen

Moderne mannen zijn vaak heel ijdel en hechten belang aan verzorging en uiterlijk. Zonder de mannelijkheid of het imago te hoeven schaden, kan een zeer discrete, subtiele vorm van Permanente Make-up wonderen doen.

Welke man droomt er niet van om zijn mannelijk charisma opnieuw terug te vinden? In deze situaties kan PMU iets voor hem betekenen:

 • Mannen die weinig, te lichte of zelfs geen wimpers hebben, lijken vaak erg moe, bleek of ziek. Door de wimperlijn (=flinterdun lijntje in een natuurlijke kleur) bovenaan en/of onderaan te accentueren, creëren we een optisch vollere wimperlook waardoor uw ogen op een zeer subtiele manier stralen. Een vrouwelijk lijntje is hier absoluut uit den boze, maar er wordt wél een illusie gecreëerd voor levendige, sprekende mannenogen.
 • Mannen met te fijne, lichte of vormloze wenkbrauwen kunnen bleek of moe ogen. Bovendien lijken sommige mannenwenkbrauwen té vrouwelijk. Met onze Microblading of 3D Hairstrokes-techniek tekenen we ultrafijne haartjes op een zeer natuurlijke manier bij. Vaak krijgt de mannenwenkbrauw veel meer pit en uitstraling door wat extra kleur en vermannelijking aan de vorm toe te voegen.
Welk materiaal hanteert e-med?
 • Toestel: De Oron 60 is het meest recente en innovatieve toestel op de PMU-markt. Dit toestel is uniek doordat het computer gestuurd is waardoor de E-med specialiste optimale resultaten kan bekomen en de snelheid van de naald tot op 0.01 seconde nauwkeurig kan ingesteld worden.
 • Pigmenten: veilige (MRI-safe), huidsvriendelijke micropigmenten, goedgekeurd door de diverse overheidsinstanties, FDA-gekeurd én CE-gekeurd voor Europa (= strengste normen!). Bovendien staan onze pigmenten erom bekend dat zij niet verkleuren en uitlopen,100% veilig zijn voor de consument en o.a. organische stoffen bevatten.
 • Naalden: 1 tot 11-puntsnaalden, volgens de toepassing. Deze naalden worden éénmalig en steriel gehanteerd en meteen na gebruik veilig verwijderd.
 • Verzachtende en wondhelende zalf
 • Ontsmettingsmateriaal
Wat als ik het niet mooi vind?

Voordat we met de effectieve behandeling starten, gaan we met een potlood de mogelijkheden voortekenen. Hierna zoekt u samen met uw E-med specialist de juiste kleur en vorm uit. Pas als alles volledig naar wens is, wordt de behandeling opgestart.

Kan ik nog gewone make-up aanbrengen?

Absoluut. Permanente make-up is niet bedoeld als avond make-up, het dient met name om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. U kunt dus altijd nog extra make-up aanbrengen voor een avondje uit.

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

Nee. De week na de eerste behandeling zal de kleur 30-50% donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke celvernieuwing van de huid zal het tussentijds resultaat van de pigmentatie pas na 3 tot 5 weken zichtbaar zijn. Tijdens een bijwerking worden er nog bepaalde accenten gelegd qua kleurintensiteit zodat het eindresultaat bekomen kan worden.

Waarom kiezen voor pmu als ik zelf lippenstift en make-uppotloden kan kopen voor minder geld?

Uiteraard kan iedereen ervoor kiezen om zich zelf te maquilleren. Maar staat er dan ook elke ochtend een specialist klaar die de vormen van uw wenkbrauwen, eyeliner en/of lippen verfijnt en corrigeert? Gaat deze specialist ook mee op vakantie om u snel bij te werken als u uit de zee of het zwembad komt? Voorziet zij een tussentijdse bijwerking van de maquillage bij regen, sporten, feestjes, enzovoort? Inderdaad, u bent mee: iedere dag stralend en onbezorgd door het leven gaan… een investering in jezelf!

Waarom laat ik de permanente make-up niet gewoon uitvoeren door een tattoeeur?

Het principe lijkt op elkaar. Bij beiden wordt door middel van een naald pigment in de huid gebracht. Echter, de apparatuur, de samenstelling van de pigmenten en de technieken zijn totaal verschillend. Voor tattoo op het lichaam ga je uiteraard naar een erkend tattoeur, maar voor PMU in het gelaat kies je best resoluut voor een PMU-artiest:

PERMANENTE MAKE-UP TATTOO
Onze kleuren en pigmenten zijn uiterst veilig én CE- en FDA-gekeurd voor Europa (=strengst qua wetgeving!).
Deze pigmenten vervagen na verloop van jaren (zon, celvernieuwing,..), waardoor het zeer goed en mooi opfrisbaar is in het gelaat.
We weten niet welke pigmenten er worden gebruikt. Er zijn ook illegale pigmenten op de markt, waardoor het gevaarlijk kan zijn. Pigmenten voor tattoos kunnen sneller uitlopen en vervuilen na verloop van jaren, waardoor het niet goed opfrisbaar is in het gelaat.
Onze apparatuur is verfijnder en meer wendbaar voor het gelaat. Meestal grotere oppervlakken op het lichaam, minder verfijnd.
Naalden én pigment specifiek voor accurate zones zoals ogen, wenkbrauwen, lippen,… Naalden én pigment specifiek voor het lichaam.
Werkmethode aangepast aan doel. Werkmethode agressiever.
Ziet er gesofisticeerd uit. Ziet er goedkoop uit (althans in het gelaat).
Kan ik mijn permanente make-up bij E-med laten corrigeren nadat een andere firma/specialiste deze heeft geplaatst?

Permanente Make-up kan in sommige gevallen gecorrigeerd worden qua vorm of kleur, maar het is noodzakelijk om ter plaatse de mogelijkheden te bespreken.

Het gebeurt dat de eerder geplaatste PMU van kleur verandert in de loop van de tijd, maar dat is nog geen reden tot paniek en kan te wijten zijn aan verschillende factoren:

 • blootstelling aan zon, zonnebank
 • niet of gedeeltelijk opvolgen van de nazorginstructies van de PMU-specialiste
 • hormonale veranderingen dmv medicatie, zwangerschap, …
 • reactie van uw lichaam op het kleurpigment (de huid heeft een gele of rode ondertoon en hetzelfde pigment kan daardoor voor ieder verschillend uitdraaien)
 • veroudering van pigment, afbraak van pigment onder de huid
 • geen kwalitatief pigment gebruikt door de andere PMU-specialiste

Niet elke PMU kan gecorrigeerd worden. Uitgevoerde PMU ten gevolge van amateurisme kan blijvende gevolgen hebben. Een behandeling is hier alleen mogelijk als de oude PMU heel erg vervaagd of bijna onzichtbaar is geworden. Het is aangewezen om een afspraak te maken om te checken of wij u kunnen verder helpen.

PMU en vakantie

Het is niet slim om vlak voor je zonvakantie de PMU te laten zetten, omdat de behandelde zone niet in contact mag komen met zon en chloorwater gedurende minstens 2 weken.

Na een langere tijd wordt ook aangeraden om niet in contact te komen met direct zonlicht en dus een hoed en zonnebril te dragen. Indien u deze voorgeschreven bescherming niet op correcte wijze nakomt, zult u een stuk minder lang plezier hebben van de gepigmenteerde zone dan een ander persoon.


Interesse in permanente make-up bij E-med Touch?